Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

Απαράδεκτη η κατάργηση επιδομάτων στους πολυτέκνους

Με τη σφαγή των νηπίων της Βηθλεέμ συγκρίνουν οι πολύτεκνοι την απόφαση του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να θεσπίσει εισοδηματικά κριτήρια για την καταβολή των επιδομάτων στις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.
Η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδας (Α.Σ.Π.Ε.) κατηγορεί την κυβέρνηση για αναλγησία και καλεί τα μέλη της σε συγκέντρωση την Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου στις 11 το πρωί στο Ζάππειο.
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της Α.Σ.Π.Ε.: «η κυβέρνηση θεσπίζει για τη χορήγηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου και του επιδόματος και της σύνταξης της πολύτεκνης μητέρας, ως όριο οικογενειακού εισοδήματος το ποσό των 40.000 ευρώ (μικτά) ετησίως (καθαρά 30.000 ευρώ περίπου). Αξιώνει, δηλ. μία πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, για να της χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη, το κατά κεφαλήν εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως (30.000:6 όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως (!!), ποσό που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο η υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε, προ ημερών, στις 6.000 ευρώ ετησίως το άτομο!!!»
Η Συνομοσπονδία καταγγέλλει, επίσης, την κατάργηση του επιδόματος του τρίτου τέκνου (178 ευρώ μηνιαίως), που λαμβάνουν οι πολύτεκνες μητέρες, οι οποίες έχουν τρίτο τέκνο ηλικίας μέχρι έξι (6) ετών ανεξαρτήτως εισοδήματος και τη θέσπιση εισοδηματικού κριτήριου και στην εφάπαξ παροχή των 2.000 ευρώ που καταβάλλεται για τη γέννηση του τρίτου τέκνου και κάθε τέκνου μετά το τρίτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου